Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Про нас | Мій профіль | Вихід

Згромадження Сестер Пресвятої Євхаристії


Неділя, 05.05.2024, 01:57


Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Про нас

Головна » 2013 » Жовтень » 27 » Богопосвячене життя
12:17
Богопосвячене життя

Богопосвячене життя

Однією з форм наслідування Христа і служіння людям є монашество. Монаше покликання слід розуміти як підтвердження і свідоме поглиблення обітниць даних у хрещенні, яких монах (монахиня) прагне якнайдокладніше дотримуватися. Хто такий монах?  Преподобний Теодор Студит подає таке визначення монаха: «Справжній монах – це той, хто служить одному тільки Богові, хто шукає одного тільки Бога, хто споглядає одного тільки Бога, хто має мир з Богом і є причиною миру для інших».

Завданням богопосвячених людей є постійне пізнавання Бога, Його всемогутності та безмежної любові до людини. Воно найперше відбувається через молитву. Віддаляючись від гамору світу, богопосвячена особа стає перед Господом у правді й покорі, відкриває перед Ним своє серце і має ласку пізнавати єдиного Бога у Пресвятій Тройці.

Згідно з повчанням св. Василія Великого, богопосвячена людина – це досконалий християнин. Досконалий християнин є новим створінням, новою людиною і знаком присутності Бога у світі.

Богопосвячене життя бере приклад з особи Божої Матері. Марія є прикладом особливого і цілковитого віддання себе Богові. Вона не завагалась присвятити своє життя Богові, без запитань про майбутнє, цілопально довірилась Богові, сказавши: «Ось я, слугиня Господня, нехай зі мною станеться по Твоєму слову» (Лк. 1, 38). Богородиця усім своїм життям постійно пригадує нам, що це Бог робить перший крок до людини, Він є ініціатором покликання, Він простягає Свою руку до людини і очікує на її згоду. Марія на Божий поклик відповіла: «Так».

Богопосвячена особа з натхнення ласки Божої одного дня чи ночі рішилась полишити цей прекрасний, але й дуже грішний і злобний світ. Рішилась стати вбогою з убогим Христом, рішилась бути послушною Отцю Небесному, з послушним Христом і рішилась бути чистою, невинною, дівственною ціле своє життя, з дівственним і чистим Христом, складаючи прилюдно перед Церквою  свої торжественні обіти.

21 вересня в день Різдва Пресвятої Богородиці с. Марія Назар Згромадження Сестер Пресвятої Євхаристії склала свої довічні обіти. Самбірчани мали змогу того дня побачити процесію дівчаток у вишиванках, які супроводжували с. Марію від монастиря до храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Обіти прийняв протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Григорій Комар, побажавши с. Марії «бути завжди з Христом, бо це дорога до справжнього щастя». Отець наголосив у своєму привітанні на євангельських словах, що с. Марія «вибрала кращу частку, яка не відніметься від неї».

 

Сестра Марія (Ірина Назар) народилася 13 грудня 1984 року в м. Самборі Львівської обл. 5 квітня 2007 року вона вступила до монастиря Згромадження Пресвятої Євхаристії. Кожна особа, яка приходить до нашого монастиря, для того щоб краще пізнати своє покликання, проходить час кандидатури, який триває пів року. І так після кандидатури с. Марія, вирішивши залишитися в монастирі, 25 вересня 2007р. розпочала Новіціят. Новіціят – це вишкіл сестер-новичок (так називаються ті, які його розпочинають) згідно програми прийнятої Згромадженням. Новички більше пізнають своє покликання, харизму та Устави Згромадження, поглиблюють своє духовне життя, а також Сестра-Магістра, яка займається новичками, навчаючи та розмовляючи з ними, спільно розпізнають автентичність покликання. Новіціят в нашому Згромдженні триває два роки. Після його закінчення сестра-новичка складає свої перші обіти на один рік. По їх закінченні знову складає ще на один рік і так триває чотири роки. Опісля, якщо сестра остаточно вирішила перебувати в монастирі то Уряд Згромадження на її бажання та прохання, добру волю і невідкличну постанову зростати на дорозі досконалості, допускають до складення довічних обітів, які тривають до смерті.

Переглядів: 700 | Додав: julent | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: